Sofra da bir kase sıcak çorba ile yemeğe başlamak vücudu yemeğe hazırlarmış. Farklı çorbalar yapmayı seviyorum ben. Her türlüsü makbulümdür. Sebzeli,tavuklu veya balık çorbası mesela. Bayılırım. Her öğüne öyle çeşit çeşit yemek yapmam. Bir sulu bir de kuru bir yemek yanına belki salata veya yoğurt yeterli gelir bize. Çoğu zaman çorba ile karnımı doyurabiliyorum aslında. Hele ki bu aralar az ve sağlıklı yeme moduna geçmişken.
Malum tüm televizyonlarda bangır bangır anons edilen kar bugün itibari ile kasabamıza gelmiş bulunmaktadır. Hava koyu gri,deniz daha da koyu gri,yağmur damlaları camları vuruyor yanına da rüzgar senfoni yapıyordu. İşte böyle bir atmosfer içerisinde bu favori çorbam ortamla çok iyi uyum sağladı. Bir kase sımsıcak çorba,bir dilim kızarmış kepek ekmeği...Yeme de yanında yat.
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
750 gr kadar balkabağı
2 orta boy kuru soğan veya 2 pırasa
1 adet orta boy patates
1 su bardağı kadar süt
2 su bardağı sukarabiber
Tuz
1 adet orta boy patates
1 su bardağı kadar süt
2 su bardağı sukarabiber
Tuz
Zeytinyağı, soğan ve patatesi iri doğrayıp zeytinyağında biraz soteleyin. Tuz serpip dilimlenmiş kabakları ve suyu ekleyin. Kapağını kapatıp yarım saat kadar kısık ateşte
haşlayın. Kabaklar piştikten sonra çorbayı blender’dan geçirip çorba kıvamına gelene dek süt ekleyin. Bir yandan da karıştırın. Karabiberi ekleyin. Kıvamı biraz yoğun olmalı ama çok katı olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Bir kaç dakika karıştırdıktan sonra altını kapatın.Servis yaparken peynir
rendesi veya fesleğen,nane serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Balkabağı dedinde , ben de cuma günü balkabağı diye böreklik kabak almışım..kabağın rengi ve tipi çok hoşuma gitmişti. annem bu tatlı kabağı deyince ona bıraktım. o da yakında börek yapacak çok güzel oluyor , sana da getiririm :))
YanıtlaSilteşekkürler canım.
SilMis mis ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim Şirine ciğim.
Silkışın baştacım çorbalar:)
YanıtlaSilHer kaşıkta insanın içi ısınıyor sanki.
Sil